Opname

In onze opnameruimte hebben we de mogelijkheid om meerdere dieren op te nemen. Er zijn verschillende redenen voor opname.

Een operatie of andere behandeling onder narcose
Hierbij is het van belang dat we goed in de gaten houden dat de dieren goed wakker worden. Ook beschikken we over extra faciliteiten om de dieren warm te houden. Indien het voor u handiger uitkomt, kunt u uw dier vooraf brengen en in de opname laten verblijven.

Observatie van patiënten
Hierbij valt te denken aan instabiele patiënten (benauwd, aanrijdingen, vergiftigingen) die we graag gedurende de dag willen observeren en meerdere keren willen onderzoeken.

Infuusgift via de bloedbaan
Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer nierpatiënten gespoeld moeten worden.

Behandeling die voor de eigenaar lastig is
Hierbij kan het gaan om dieren die zelf niet eten en waarbij het de eigenaar niet lukt het dier te dwangvoeren of medicijnen te geven.

Extra onderzoek
Bij ingewikkeldere patiënten kan het soms prettig zijn deze op te nemen zodat we efficiënter kunnen werken. Zo kunnen we sneller na onderzoeksresultaten verder onderzoek uitdenken en inzetten. Laat u uw dier niet graag achter? Dan is er het alternatief dat u als eigenaar vaak terugkomt of dat we gelijk wat breder onderzoek inzetten.

Onze opname is niet geschikt voor langdurige opname van intensive care patiënten, omdat er in de nachten en weekenden niet constant personeel aanwezig is. Indien dit voor uw dier van belang is, verwijzen wij u door naar een geschikte intensive care in de nabij gelegen omgeving.

Pin It on Pinterest