Gebitsbehandelingen

Wij doen bijna dagelijks gebitsbehandelingen. Bij konijnen en knaagdieren kunnen we soms kleine ingrepen tijdens het consult doen. Voor de overige ingrepen brengen we de dieren onder narcose. Vaak is het gebit dan pas goed te beoordelen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de meeste dieren het niet prettig vinden als we in hun bek kijken. Daarnaast maken we het gebit onder narcose eerst goed schoon. Hierdoor kunnen afwijkingen, die in eerste instantie werden bedekt met tandsteen, gaan opvallen.

Indien bepaalde kiezen of tanden afwijkend zijn, worden deze verwijderd. Wij hebben hiervoor speciale tandheelkundige apparatuur. Hiermee kunnen we de meerwortelige kiezen doormidden zagen waardoor het verwijderen vrijwel altijd vlekkeloos verloopt.

Dentale röntgenapparaat

Sinds 2015 beschikken we over een dentale röntgenapparaat. Hiermee kunnen we röntgenfoto’s maken van de kiezen waardoor het mogelijk wordt om de kiezen/tanden en hun wortels beter te beoordelen. Bij twijfel of verwijdering van bepaalde tanden en/of kiezen nodig is, kunnen we aan de hand van een foto een gegronde keuze maken. Daarnaast kunnen we in gevallen waarbij het verwijderen van een kies niet gemakkelijk verloopt, na afloop controleren of de hele wortel verwijderd is.

Pin It on Pinterest